Altele

Amvonul din Berdorf

Predigtstuhl (amvon) este un munte stancos, al carui nume este dat de aspectul sau. In vremurile in care nu a existat acces la amvon, a fost numit "Türkenkopf" (conducatorul turc). Acest nume poate fi inca gasit in vechile ghiduri de calatorie.

Stanca Hohllay din Berdorf

Hohllay (care inseamna "piatra goala") este o piatra scobita de om. In Evul Mediu, locuitorii care au ridicat morile de Manastirea Oeren (langa Trier) au fost obligati sa foloseasca numai pietrele de moara de la aceasta cariera.

Podul Adolf din Luxemburg

Podul Adolf devenit un simbol neoficial national, reprezentand independenta Luxemburg-ului, si a devenit una dintre principalele atractiile turistice ale orasului. Podul a fost proiectat de Paul Séjourné, un francez, si Rodange Paul, un luxemburghez, si a fost construit intre anii 1900 si 1903.

Formatiunile de Piatra Ernzen din Larochette

Structura complexa a Formatiunilor de Piatra Ernzen din Larochette a oferit materialul ideal pentru constructia unor cladiri monumentale, precum: Marele Palat Ducal, Podul Adolf, sediul central al Bancii si „Caisse d'Epargne”, Catedrala din Luxemburg, Bazilica Echternach si Castelul Meysembourg.